Заслужна спортска организацијa града Краљева – круна трогодишњег рада Спортског савеза Краљева

7. oктобар, дан када град Краљево обележава свој имендан, обележен је јуче Свечаном седницом Скупштине града, на којој су традиционално додељена признања онима који су се својим радом, делима и залагањем издвојили од других.

Oдржана 6. трка шампионата у мотокросу у MX парку Трешњари

Шеста трка овогодишњег шампионата у мотоцросс-у, одржана је претходног викенда на стази ,,МX парк Трешњари“-Жича, надомак Kраљева у организацији АМСK ГТЦ рацинг-Kраљево. Трку су отворили градоначелник Kраљева др Предраг Терзић и великан овог спорта, Габор Сагмајстер-легенда Дакар релија.

Екипно првенство Србије у тенису за девојчице и дечаке до 14 година

Прошли викенд одржан је финални круг екипног првенства Србије за дечаке и девојчице до 14 година! Наш град престављале су и мушка и женска екипа из тениског клуба Топ Тенис Краљево! Девојке,у саставу,Ратковић Миљана,Брђанин Милена,Мочевиц Анастасија,Радовановић Анђелина и Марковић Тара,изгубиле су у полуфиналу од екипе из Суботице и заузеле треће место! Док су дечаци,у саставу,Филиповић…

Details

Краљево сада има четири Iron man-a

На једном од најзахтевнијег спортског такмичења IRON MAN 70.3, SWIM 1,9км,BIKE  90.км и RUN 21км одржаног 19.09.2021.године у Emilia-Romagna- Cerva,  Italy, екипа „МАРАТОН ТИМ КВ“ у саставу Ана Атанасоска, Благоје Арнаутовић, Дамљан Матовић и Александар Илић успешно су завршили трку,  тако да је „МАРАТОН ТИМ КВ“  прва спортска екипа у Краљеву која у свом саставу…

Details

Основци у Годачици добили нове лопте од Спортског савеза Краљева

Представници Спортског савеза Краљева, посетили су почетком ове недеље Основну школу „Олга Милутиновић“ у Годачици, где су наставили са акцијом поделе опреме и лопти за малишане. Ова сјајна активност градског спортског савеза показује да се и те како води рачуна о школарцима са руралних подручја.

Гимназијалац обележио 15. јубилеј

Петнаест година постојања и рада Одбојкашког клуба Гимназијалац из Краљева, протеклог викенда обележен је организовањем турнира на коме су поред домаћина учествовали ОК Београд,  Таково из Горњег Милановца, као и Раднички из Крагујевца.

Ана Атанасовска друга у Ejџ категорији на Балканском првенству у олимпијском триатлону

На Балканском првенству одржаном на Власинском језеру 05.09.2021.године, у опен раце Олимпијски триатлон представница Маратон Тим Kраљево, Ана Атанасовска заузела је друго место у аге категорији.

Донација спортске опреме СОС Дечијем селу

Акцију донирања спортске опреме школама, Спортски савез града Краљева наставио је у СОС Дечијем селу. У акцију се укључила и Фондација „Дајана Пауновић“, Хуманитарно-спортско удружење „Шанса“, као велики број спортских клубова из Краљева.

Kајакаши успешни домаћини и такмичари Првенства Србије

Kајак клуб „Ибар“ био је протеклог викенда домаћин и организатор Првенства Србије за све категорије у дисциплини спуст спринт. Такмичења су одржана у суботу 04.09 за пионире и кадете, и недељу 05.09 за јуниоре и сениоре, стази Буку Грмчић у Ушћу.