Волонтирање у спорту је активност у којој људи улажу своје време и труд, по својој слободној вољи и без финансијске надокнаде, делећи своје знање, искуство и вештине за добробит других или заједнице.

Волонтер у спорту или спортској организацији може обављати све врсте послова и исказати у пуној мери своја знања, вештине и професионалност. Волонтерски рад у спорту пружа прилику младим људима да се ангажују, социјализују, а помаже им да се клоне од деликвентног понашања.

Зашто да волонтирам?

Уколико се одлучиш на волонтирање у спорту имаћеш прилику да научиш нешто ново и корисно. То је и одлична референца у радној биографији, стичеш нова знања и вештине које ти могу бити од користи у проналажењу запослења. Упознаћеш различите људе и проширити своју мрежу контаката. Кад волонтираш, радиш нешто корисно, нема негативних страна. Чак иако си почео да радиш, своје слободно време можеш да искористиш за волонтирање. Радити волонтерски јесте изазов – и овде има рокова и притисака, па ћеш из прве руке осетити праву радну атмосферу.