Један од најмлађих спортских клубова у Краљеву показао је да је на сваки начин порастао и сазрео. КБК Слога је прихватио домаћинство и организацију Првенства Централне Србије у дисциплини фул контакт за све категорије,а то није лако и тражи велику посвећеност и ангажованост. Предвођени бившим шампионима у овом спорту Маријом Јевђић и Слободаном Батом Маринковићем, у КБК Слога су за кратко време окупили велики број чланова,а на првом такмичењу су стигле и медаље.

“Постојимо као клуб непуне две године. Основна идеја је да окупимо и радимо са младима, да их упутимо у тајне ове борилачке вештине, али и да их спортски и на сваки други начин васпитавамо и едукујемо. Циљ је да краљевачки кик бокс вратимо тамо где је деценијама припадао, јер смо свесни кризе у којој се сада налази. Изузетно сам задовољна учињеним до сада, за кратко време смо окупили завидан број чланова и што је још важније успели да их припремимо за улазак у ринг, а то је јако тежак посао. Сада ми је срце пуно, наших 11 такмичара је наступило на овом првенству и освојили смо пет златних медаља, другим речима смо блистали. Организационо и такмочарски смо велики победници”, поносно говори Марија Јевђић испред КБК Слога из Краљева.

Својевремено је у град на Ибру доносио европска и светска злата, а данас Бата Маринковић подучава младе. И сви они су на овом првенству имали успеха.

“За нас је ово такмичење било равно Олимпијади. Наши такмичари су први пут крочили у ринг, било је треме, можда и страха, али показали су се у најлепшем светлу и за свој клуб и град су освојили 11 медаља. Морам да похвалим све, златне медаље су освојили у конкуренцији јуниора Лука Павловић (67кг), Немања Недић (71кг), док су кадета најбољи били Богдан Веселић (+75кг), Огњен Трујић (63,5кг) и Вук Симовић (57кг). Сребрна одличија су освојили кадет Вукашин Јовановић (51кг), јуниори Благоје Спасић (71кг), Милош Матуновић (81кг), те сениор Станко Здравковић (86кг). Наши такмичари Јакша Јањић (81кг) и Стефан Лазовић (+91кг) су код сениора освојили бронзане медаље. Поменути такмичари, уз оне којима тек следи деби у рингу, представљају будућност краљевачког кик бокса”, наглашава Слободан Бата Маринковић.

Питали смо некада великог шампиона, колико времена треба да неко од ових дечака или девојчица достигне  европске и светске висине.

“Далеко је то још, али важно је да деца раде, тренирају. Кроз тако напоран рад стићи ће и медаље са великих такмичаења. Наш крајњи циљ и јесте да створимо неког новог европског и светског шампиона. Некоме то можда делује смешно и немогуће, али када сам ја почињао било је исто, а на крају сам био најбољи у европи и свету. Ништа није немогуће, мора само да се вредно ради”, закључује Маринковић.

После свега виђеног у недељу Краљеву треба очекивати да ће такмичари КБК Слога блистати и на првенству Србије које следи освајачима медаља са првенства Централне Србије.