Спорт је важан да би био здрав и снажан

Спортски савез Србије у сарадњи са сродним савезом из нашег града и Предшколском установом „Олга Јовичић Рита“ организује часове спорта за малишане из вртића у много градова Србије. Краљево је један од тих градова, а овом часу на коме су се клинци неизмерно забавили али и радили вежбе, присуствовао је и председник Спортског савеза Србије…

Details

Tитула на чекању

Претходног викенда одигране су заостале утакмице Друге лиге група „Запад“ за одбојкаше. ФАП Ливница је у Пријепољу победила Партизан из Липљана у два меча 3-1 и 3-0, док је у дербију последњег 18. кола Грачац је као домаћин поражен од Рибнице 2 резултатом 1-3 (25-11, 21-25, 18-25, 27-29).

Србија против Канаде крај Ибра

„Били Џин Кинг Куп“ меч плеј оф-а за пласман у квалификације Светске групе између селекција Србије и Канаде игра се данас и сутра у Новој хали спортова у Краљеву. Пре самог меча, некадашњег ФЕД Купа, чланови оба тима тестирани су на присуство вируса ковид 19, а онда су ушле у такозвани систем „мехура“, и једино…

Details

Сеоске игре и ове године у Краљеву

Традиционално, као и претходних година, Спортски савез Краљева учествује у акцији Спортског савеза Србије а под називом „Сеоске Игре Спортског савеза Србије“. Тим поводом представнике Спортског савеза Краљева као и овогодишње организаторе игара у Краљеву посетили су челни људи овог такмичења. Договорен је датум одржавања игара у Краљеву, место, и све оно што је неопходно …

Details

У Краљеву се и ове године одржавају Спортске игре младих

Спортске игре младих су највећа манифестација аматерског спорта за децу и омладину на нашим просторима. Постоји већ 25 година, док се у Србији организује 8. Поред Србије, ове игре организују се и у Хрватској и Босни и Херцеговини, а признате су и од стране Међународног Олимпијског комитета.

Краљевачки спринтери до медаља и у кросу

Овог викенда је у Смедеревској Паланци, у парку “Кисељак“ одржан Пролећни крос у организацији Атлетског клуба “Јасеница“. Учешће је узело 14 клубова са преко 210 такмичара у 7 категорија. Укупно је одржано 12 трка.

Слога преко Златибора до опстанка

КЛС настављена је протеклог викенда утакмицама претпоследњег 29. кола. Слога је у Краљеву победила Златибор из Чајетине резултатом 104-96, после продужетка. У регуларном току утакмица је завршена нерешеним резултатом 89-89.

Рибница 2 у борби за титулу

Друга лига група „Запад“ за одбојкаше настављена је протеклог викенда последњим 18. колом. Техничар је у Краљеву победио екипу Рудара из Баљевца резултатом 3-1 (25-16, 25-17, 20-25, 25-19), док је меч Грачац-Рибница 2 одложен.